200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021
200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021
200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres no falten mai a la citacion. Vet aqui la seleccio de propostes dividides per categories

best american dating app

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara no sera com ens agrada recordar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars sobre parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser nunca fa carencia esperar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per dar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

becca and floyd dating

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats de Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el sistema academic universitari. Els protagonistes un professor de Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, una intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Emblema. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell de poemaris publicats, Guasch seria convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres emblema, premi sagac en el llancament de talents. Napalm al cor es la distopia asfixiant i alhora poetica en la repressio de el conseguir en la franja militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor de les Lletres Catalanes 2021, lautora sobre Pedra de tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona referente a lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre eximir que coincideixen en la classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

La decada despres de lexit sobre aplicaciones parecidas a hookup Jo confesso lautor de Les veus del Pamano torna amb aquesta novella curta, una mena de fabula no buscada en que un professor de literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina sobre la infancia, una intriga negra i dosis sobre drama i dhumor, en un relat que nunca deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio completa de llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest gigantesco autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves sobre la trama sobre Berta Isla, la seva novella previo. Si aquella se centrava en lheroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella aventura, senfronta al dilema moral sobre si es licit liquidar en la circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

Si hi ha una preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la sobre lanalisi sobre la violencia que ella ha concretat en les accions dETA o en la cual perdura enquistada en la parella. Ara li toca an una novella que recull el trauma de la Guerra Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia de Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final continuamente ganan las monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional nunca gaire allunyat de el que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a sobre arriba amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a Abrazame inclusive que la vida deje sobre dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix la antologia sobre vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio completa de llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell es val de la figura sobre Shakespeare per Aclarar una historia referente a el Bardo. Hamnet va ser lunic fill home sobre lautor que va morir als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia en el aparicion dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es la sobre les autores de capcalera de el president Obama i una sobre les veus mes respectades sobre lactual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari sobre la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona hostilidades Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum sobre febrer / Luz sobre febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie sobre relats tan honestos i precisos com el llibre inicial que li va reportar el Pulitzer. Es complejo no imaginar-se lOlive amb els trets de Frances McDormand, que la va encarnar en la excellent miniserie.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *